Fine mushrooms from Lower Austria

Organic pioneer sprouts fresh mushrooms

Nachrichten
06.03.2024 19:00

Organic mushrooms from the small village of Perschling in the district of St. Pölten can compete with their Far Eastern counterparts in culinary terms.

"Our mushrooms are 100 percent organic and just as fine," enthuse mushroom producer Michael Doppler and his sales manager Daniel-Frederic Schwarz. The only difference between them and the wild "mushroom princes" is that they are true indoor companions of the shitake and king oyster mushroom species (including the stalk, lamellae and cap). What sets them apart, apart from their exceptional taste, is their almost unbeatable CO2 neutrality.

Because what sprouts from the growing medium of sawdust and shavings is frugal. "My products make do with water and this refined wood. We can harvest up to five tons a week in our closed natural cycle in so-called cultivation chambers. After the mushroom harvest, the substrate is composted and returned to nature as humus," says Doppler, praising the ecological benefits of his cultivation.

The Perschling mushrooms sprout abundantly on valuable organic nutrients (Bild: Honorar)
The Perschling mushrooms sprout abundantly on valuable organic nutrients
(Bild: Honorar)
(Bild: Honorar)
Michael Doppler (Bild: Honorar)
Michael Doppler

Idea on a trip to Asia
The blue and yellow mushroom pioneer came up with the idea during a trip to Asia. After all, in countries like Japan, shitake production has been refined to perfection over centuries. In culinary terms, however, the Perschling mushrooms can always compete with their Far Eastern relatives. Especially as Michael Doppler, who started his very first king oyster mushroom experiments in a barn and in the cellar of his house, harvests everything by hand. The range now also includes dried mushrooms and organic burger patties!

In any case, everything together promotes the health of local mushroom gourmets. This is because the mushrooms that sprout in the cool climate of Perschling near Kapelln are particularly rich in protein, amino acids and fiber. More and more chefs who want to serve their guests something special appreciate these benefits. Doppler now supplies top restaurants and pubs.

Loading...
00:00 / 00:00
Abspielen
Schließen
Aufklappen
Loading...
Vorige 10 Sekunden
Zum Vorigen Wechseln
Abspielen
Zum Nächsten Wechseln
Nächste 10 Sekunden
00:00
00:00
1.0x Geschwindigkeit
Loading
Kommentare
Eingeloggt als 
Nicht der richtige User? Logout

Willkommen in unserer Community! Eingehende Beiträge werden geprüft und anschließend veröffentlicht. Bitte achten Sie auf Einhaltung unserer Netiquette und AGB. Für ausführliche Diskussionen steht Ihnen ebenso das krone.at-Forum zur Verfügung. Hier können Sie das Community-Team via unserer Melde- und Abhilfestelle kontaktieren.

User-Beiträge geben nicht notwendigerweise die Meinung des Betreibers/der Redaktion bzw. von Krone Multimedia (KMM) wieder. In diesem Sinne distanziert sich die Redaktion/der Betreiber von den Inhalten in diesem Diskussionsforum. KMM behält sich insbesondere vor, gegen geltendes Recht verstoßende, den guten Sitten oder der Netiquette widersprechende bzw. dem Ansehen von KMM zuwiderlaufende Beiträge zu löschen, diesbezüglichen Schadenersatz gegenüber dem betreffenden User geltend zu machen, die Nutzer-Daten zu Zwecken der Rechtsverfolgung zu verwenden und strafrechtlich relevante Beiträge zur Anzeige zu bringen (siehe auch AGB). Hier können Sie das Community-Team via unserer Melde- und Abhilfestelle kontaktieren.

Kostenlose Spiele
Vorteilswelt