Unusual concept
The resurrection of the three-toque chef
After top chef Philipp Kroboth almost died of Covid-19, the South Burgenland native is back at the stove - with an unusual culinary and gastronomic concept: in his new restaurant in Königsdorf, he is doing away with staff, menus and whipped cream.
Exactly one year ago, top chef Philipp Kroboth (39) hung up his apron at his three-toque restaurant "Gut Mariendol" in Litzelsdorf. This decision came as a surprise to many gourmets. After all, the restaurant, which was located in a former riding stables on his father-in-law's ten-hectare estate, attracted guests from near and far.
Kroboth registered the business in the middle of the first coronavirus lockdown in 2020. "I was laughed at by the Chamber of Commerce at the time, but I believed in success and I was right," says Kroboth, who is also a lawyer but completed a cook's apprenticeship during his year in court.
Kommentare
Willkommen in unserer Community! Eingehende Beiträge werden geprüft und anschließend veröffentlicht. Bitte achten Sie auf Einhaltung unserer Netiquette und AGB. Für ausführliche Diskussionen steht Ihnen ebenso das krone.at-Forum zur Verfügung. Hier können Sie das Community-Team via unserer Melde- und Abhilfestelle kontaktieren.
User-Beiträge geben nicht notwendigerweise die Meinung des Betreibers/der Redaktion bzw. von Krone Multimedia (KMM) wieder. In diesem Sinne distanziert sich die Redaktion/der Betreiber von den Inhalten in diesem Diskussionsforum. KMM behält sich insbesondere vor, gegen geltendes Recht verstoßende, den guten Sitten oder der Netiquette widersprechende bzw. dem Ansehen von KMM zuwiderlaufende Beiträge zu löschen, diesbezüglichen Schadenersatz gegenüber dem betreffenden User geltend zu machen, die Nutzer-Daten zu Zwecken der Rechtsverfolgung zu verwenden und strafrechtlich relevante Beiträge zur Anzeige zu bringen (siehe auch AGB). Hier können Sie das Community-Team via unserer Melde- und Abhilfestelle kontaktieren.